Akvarell kurzusok

Az akvarell festészet, könnyed, légies, szeszélyes és spontán, 
de az egyik legizgalmasabb festői kifejezésmód.

egyéni és csoportos (maximum 4 fő) formában egyaránt

A célom hogy olyan tudást adjak át, amivel egyedül is tudsz majd, csodálatos képeket festeni. 

 A művészetet könyvből és internetről megtanulni nem lehetetlen, de nem is elégséges. – Miben tudlak segíteni? – A technikai tudás elsajátításában lépésről-lépésre a munka menetének megismertetésében, mert jelen vagyok, akkor amikor tanulsz. Közvetlen irányítást, biztatást, javítást kapsz, amikor nem a megfelelő irányba haladsz. Minden alkotó és festmény más, így mindenkinek egyénre szabott útmutatásra van szüksége. A művészettel ismerkedőknek  segítek, hogy a felesleges kudarcok, csalódások elkerüljék. Fontos! a festészet is egy szakma, minden híreszteléssel ellentéten, itt is  vannak speciális fogások, amit jó megtanulni és gyakorolni.

Festeni és alkotni egy csoda, ahhoz, hogy megmutathasd a benned rejlő művészt, szükséged lehet némi segítségre.

Mi történik az alap, bevezető kurzuson?

Az alap bevezető akvarell kurzus vagy magánóra 5napos. Ez egy ízelítő az akvarell festésből és lehetőségeiből. Minden alkalom 3-4óra festést jelent. Az első órát az akvarell gondolkodás különlegességével és az anyagismerettel kezdjünk, egy-egy egyszerűbb technika kipróbálásával.  A 2-3-4 órán a nedves-nedvessel festésmóddal és trükkjeivel ismerkedünk, majd a nedves és száraz technikákkal, és ezzel párhuzamosan a tónusok festését is gyakoroljuk. kipróbáljuk a kitakaró folyadék, a só és alkohol használatát. Ötödik nap az eddig megtanultak együttes alkalmazása.

Az 5nap nem egymás utáni 5 napot jelent, hanem heti egy alkalmat.

A 4×2 napos alap kurzuson bővebben lehet kidolgozni egy -egy megkedvelt technikát. A technika a festés módját jelenti és nem a témáját, tehát egy bizonyos témát többféle technikai módban lehet megfesteni. Esetleg egy témának melyik technikai megoldás felel meg a legjobban. – nedvessel-nedves, botanikai akvarell, illusztratív, akvarell-mixmedia stb.  A festészeti órák egymásra épülő tematikával rendelkeznek, hogy lépésről-lépésre felszabaduljanak a benned rejlő lehetőségek. A tudás fokozatosan épül fel. Egy bonyolultabb kép megfestése, egyszerre több technika  alkalmazása is lehet. Hogy gyors festési technika az akvarell? Nos vannak olyan technikával készült képek amelyek viszonylag gyorsan elkészülnek és vannak aprólékos a kép festése közben többszöri szárítást igénylő munkák. Az akvarell festésnél is nagyon fontos a sok-sok gyakorlás és türelem!

A 4x2napos heti , vagy kétheti 2 napot jelent egyben.

 

Kreatív akvarell kurzus

Költségek

Anyagszükséglet

A kezdők az első alkalommal ne hozzanak semmilyen akvarell eszközt, mivel minden anyagot biztosítok. Itt ismertetem hogy mit miért érdemes megvenni, viszont kell jegyzetfüzet ceruza, törlőpapír. Később a megbeszéltek alapján akvarell festékek, legalább 300g-os akvarell papír. Ecsetek, kitakaró folyadék, törlőpapír, törlőrongy, radír, ceruza “B”-s méret, ragasztószalag, hegyező.

A tanfolyamon kívánságra minden eszközt biztosítok, anyaghasználati plusz díjazásért.

IDŐPONT EGYEZTETÉSÉRT ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT

kérem hívjon,

VARSÁNYI EDIT : +36 30 410-9452