Szakrális mandala kurzus

A Mandala jelképkör, és jelkép-oltár is, egy szakrális szimbólum.
A Mandala és a Yantra a Mantra képi megnyilvánulása.

egyéni és csoportos (maximum 4 fő) formában egyaránt

A kurzus tematikája

Ezen a kurzuson a résztvevő egy meditációs eszközt kap kézhez. A tudatos tervezés olyan mint egy nyitott-szemű meditáció. A kurzus két részből áll alapfokú és haladó. 

Kinek szól ez a kurzus?

Mindazoknak akikben felmerült a kérdés, ki vagyok én? – Honnan jöttem? – hová tartok, mi a célom az életben?, – Mit jelent az emberi születés?, …

Az ALAPFOKÚ képzés célja:

Bepillantás az összefüggések világába. ( analógiák) Az általános, és egyéni szimbólumok megismerése. A formák, színek, kompozíció összefüggései és jelentősége. A gyakorlatok alatt megértjük a saját lelki mintáinkat, mi az amit hoztunk és mi az amit itt adtunk hozzá. Ezeknek a mintáknak a felismerése és tudatosítása hozzásegít, hogy meglássuk életünk célját, hogy életünk teljes legyen, kiegyensúlyozottabb, boldogabb. Az “OM” hang helyes rezgésének megtapasztalása, és a vezetett meditáció is a kurzus része. A jobb és a bal agyféltekét összhangba hozó gyakorlat elsajátítása. Önálló résztervezési feladatok! A kurzuson való részvételhez nem kell különleges rajzkészség, vagy festészeti előképzettség. Ami a technikai kivitelhez kell festészeti, rajzi tudásanyag azt megtanítom. Ezeknek a kurzusoknak a célja a szellemi tudás átadása, nem pedig az hogy milyen anyagra készül a kép. A tartalom szempontjából mindegy , hogy egy kép papírra, vászonra, farostra, üvegre, vagy selyemre készül. Itt a kurzuson papírra készítjük a képeket. A tartalom a fontos a tudatosság.

HALADÓ  képzés:

Konkrét témához készített mandalák, az alap kurzuson tanultak segítségével.

Az  időtartam kiválasztásában két lehetőség van, mind az alap és haladó kurzusnok számára: 3×6órában, illetve 5×4órában

 

 

Anyagszükséglet

Papír alapra dolgozunk, így legalább 300g-os akvarell, vagy mixmediás papír. Festékek – lehet akvarell és akril, vízben oldódó színes ceruza, sima színes ceruza. grafit ceruza, radír, ecsetek mindenképp rugalmas szőrű műszálas ecset, vékony 2-3 as kör ecset a részletekhez és vékony vonalakhoz,  közepes kör ecset, vagy lapos ecset a nagyobb felületekhez 5-6-8 méret ecsetmárka függő , törlőpapír, vagy törlőrongy, hegyező. jegyzetfüzet, sima írólap.

A tanfolyamon kívánságra minden eszközt biztosítok, anyaghasználati plusz díjazásért.

Költségek

IDŐPONT EGYEZTETÉSÉRT ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT

kérem hívjon,

VARSÁNYI EDIT : +36 30 410-9452