Portré kurzus

Egy jó portrénak jellemeznie kell a modell személyiségét, és érzékeltetnie az illető kisugárzását.

egyéni és csoportos (maximum 4 fő) formában egyaránt

A kurzus tematikája

A magánóráknak nincs meghatározott óraszáma, mivel ez egyéni
haladástól függ. 

Csoportos kurzus eseten az alapok megtanulása 4×6óra.


A kezdő kurzuson ill.magánórán, első lépés az anatómiai ismeret, papír és ceruza a szerkezeti tanulmányokhoz, majd szén vagy pasztellkréta segítségével a tónusismeret. A portréhoz szervesen hozzátartozik a kompozíció ismeret is, így a portré kompozíciós lehetőségeit is megismertetem. Milyen eszközöket használhatunk a festéshez? ez függ attól is hogy klasszikus, vagy modern esetleg
absztrakt portét szeretnénk készíteni. Minden esetben kell anatómiai ismeret. Testszín illetve a bőrszín kikeverésének lehetőségei, a portréhoz kapcsolódó színtani ismeretek. Az arc elemeinek részletes megismerése, rajzolása és festése. A fej tartásából következő anatómiai szabályok begyakorlása. Konkrét portré festése gyakorlat, először monokróm, majd színes. A grisaille technika megtanulása a klasszikus portré festésnél.

 

Költségek

Anyagszükséglet

Ami mindig kell: papírok, ecsetek, törlőpapír, törlőrongy, radír, ceruza, hegyező, festőbot. Olajfesték vagy akril. Részletes lista a jelentkezés után a megadott festésmód alapján. pl. milyen színű festékek kellenek, milyen alapanyagra készüljön a portré stb.

A tanfolyamon kívánságra minden eszközt biztosítok, anyaghasználati plusz díjazásért.

IDŐPONT EGYEZTETÉSÉRT ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT

kérem hívjon,

VARSÁNYI EDIT : +36 30 410-9452