Olaj, akril és mix-média kurzus

Az AKRIL festészet a legsokoldalúbb technikai lehetőségeket rejti magában.
Az OLAJFESTÉS a művész számára nagy szabadságot biztosít, és lehetőséget ad a kép lassú fejlesztésére.

egyéni és csoportos (maximum 4 fő) formában egyaránt

A célom hogy olyan tudást adjak át, amivel egyedül is tudsz majd, csodálatos képeket festeni. 

 A művészetet könyvből és internetről megtanulni nem lehetetlen, de nem is elégséges. – Miben tudlak segíteni? – A technikai tudás elsajátításában lépésről-lépésre a munka menetének megismertetésében, mert jelen vagyok, akkor amikor tanulsz. Közvetlen irányítást, biztatást, javítást kapsz, amikor nem a megfelelő irányba haladsz. Minden alkotó és festmény más, így mindenkinek egyénre szabott útmutatásra van szüksége. A művészettel ismerkedőknek  segítek, hogy a felesleges kudarcok, csalódások elkerüljék. Fontos! a festészet is egy szakma, minden híreszteléssel ellentéten, itt is  vannak speciális fogások, amit jó megtanulni és gyakorolni.

Festeni és alkotni egy csoda, ahhoz, hogy megmutathasd a benned rejlő művészt, szükséged lehet némi segítségre és szakmai tudásra.

A kurzus tematikája

Bármely technikának a kezdő, vagy alapozó kurzusa anyagismerettel kezdődik. Fontos megismerkedni a választott anyag lehetőségeivel és korlátaival. Az egyéni oktatásban lehetőség van sokféle módszer megismerésére, és a festészet alapjainak a megtanulására. A különböző festéstechnikák megtanulása példa képeken keresztül történik.  Szintén lehetőség van csak egy darab festmény megfestésére irányított vezetéssel, ha a jelentkező technikai tudása ezt lehetővé teszi. A kép témája lehet szabadon választott, tájkép, virág, csendélet, absztrakt. Külön portré kurzus is van.

Önálló kép festése – 1 darab festmény elkészítése irányítva. Az elkészülés ideje függ a festmény nagyságától és bonyolultságától, és a festői gyakorlattól, illetve olaj esetében száradástól is függ.

Fontos: a félig készült képet is, mindenki hazaviszi és a következő foglalkozásra magával hozza. Olajfestmény esetén figyelni kell a szállításra is, mivel az olaj lassan szárad.

 

Költségek

Anyagszükséglet

A választott technikának megfelelően a festékek- Olaj, Akril, Vizes bázisú olaj. Az ecsetek közül az akrilfestéshez a műszálas ecseteket javaslom. Minden esetben erős rugalmas szőrű ecsetet.  Az alap amire festhetünk szintén a technikán múlik. Lehet papír, olajkarton, alapozott farost, feszített vászon. Vázlatkészítéshez a pasztell kréta vagy pasztell ceruza, esetleg szén, akvarell ceruza. Minden esetben kell törlőrongy, vagy papír. Részletes anyaglistát a választott festésmódra való jelentkezés után a megadott címre küldöm.

A tanfolyamon kívánságra minden eszközt biztosítok, anyaghasználati plusz díjazásért. A használt festőlap plusz fizetendő. A speciális eszközök külön díjazással rendelkeznek.

IDŐPONT EGYEZTETÉSÉRT ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT

kérem hívjon,

VARSÁNYI EDIT : +36 30 410-9452