Olaj, akril és mix-média kurzus

Az AKRIL festészet a legsokoldalúbb technikai lehetőségeket rejti magában.
Az OLAJFESTÉS a művész számára nagy szabadságot biztosít, és lehetőséget ad a kép lassú fejlesztésére.

egyéni és csoportos (maximum 4 fő) formában egyaránt

Festeni és alkotni lelki folyamat és ahhoz, hogy megmutathasd a benned rejlő csodát, szakmai tudás is kell.

A művészetet könyvből és internetről megtanulni nem lehet. A technikai tudás elsajátításában a munka menetének megismertetésében az élő mesterek tudnak segíteni, mert jelen vannak, amikor tanulsz, de az inspirációt, ihletettséget, lelkiséget te adod hozzá. A kezdőnek, vagy művészettel ismerkedőnek a munka menetére lehet útmutatással szolgálni, hogy megkíméljük a felesleges kudarcoktól, csalódástól. A festészet is egy szakma, amelynek vannak speciális tudásai, amit jó megtanulni. Persze ahhoz nem kell különösebb tudás, hogy egy vödör festéket a vászonra fröcskölj. Minden választott technikai megvalósulást a lelki hozzáállás és téma színez meg. Festeni és alkotni lelki folyamat.

A kurzus tematikája

Bármely technikának a kezdő, vagy alapozó kurzusa anyagismerettel kezdődik. Fontos megismerkedni a választott anyag lehetőségeivel és korlátaival. Az egyéni oktatásban lehetőség van sokféle módszer megismerésére, és a festészet alapjainak a megtanulására. A különböző festéstechnikák megtanulása példa képeken keresztül történik.  Szintén lehetőség van csak egy darab festmény megfestésére irányított vezetéssel, ha a jelentkező technikai tudása ezt lehetővé teszi. A kép témája lehet szabadon választott, tájkép, virág, csendélet, absztrakt. Külön portré kurzus is van.

Önálló kép festése – 1 darab festmény elkészítése irányítva. Az elkészülés ideje függ a festmény nagyságától és bonyolultságától, és a festői gyakorlattól, illetve olaj esetében száradástól is függ.

 

 

Költségek

Anyagszükséglet

A választott technikának megfelelően a festékek- Olaj, Akril, Vizes bázisú olaj. Az ecsetek közül az akrilfestéshez a műszálas ecseteket javaslom. Minden esetben erős rugalmas szőrű ecsetet.  Az alap amire festhetünk szintén a technikán múlik. Lehet papír, olajkarton, alapozott farost, feszített vászon. Vázlatkészítéshez a pasztell kréta vagy pasztell ceruza, esetleg szén, akvarell ceruza. Minden esetben kell törlőrongy, vagy papír. Részletes anyaglistát a választott festésmódra való jelentkezés után a megadott címre küldöm.

A tanfolyamon kívánságra minden eszközt biztosítok, anyaghasználati plusz díjazásért. A használt festőlap plusz fizetendő. A speciális eszközök külön díjazással rendelkeznek.

IDŐPONT EGYEZTETÉSÉRT ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT

kérem hívjon,

VARSÁNYI EDIT : +36 30 410-9452